Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


söndag 27 december 2009

Rävlocks tider!

En välkommen julklapp iår var ett nytt vinter kamo ställ inför rävlockssäsongen som är som hetast nu och ett tag framöver.
Jag tänkte på allvar lära mig detta i år, när jag tidigare mest bara provat lite sporadiskt. Har inhandlat 2 lockpipor från Mickael tham, Nordic predators båda storlekarn, har sen tidigare en liten muspipa och faktiskt fått in några ungrävar på den under bla älgjakten.
Det nya och intressanta och även det svåra med bla Ulf lindhrots (rävlocksexpert, skribent svensk jakt) metod är den Amerikanska modellen där man sitter med vinden i ryggen och man måste då på så sätt få skottläge innan räven kommer in i vind.
Varför man tillskillnad från "gammla" metoder då man alltid haft vinden i ansiktet nu ska ha vinden i nacken är för att räven då han ska smyga sig på sitt byte måste få en chans att bedöma vad som tagit tex haren som "skriker", kan ju mycket väl vara ett lodjur och då vill mickel inte gärna konkurrera om bytet.
Detta betyder givetvis att räven inte ska få vind av dig utan i sitt försök att få vind av det som orsakar ljudet komma i sånt läge att man ska kunna få en skottchans innan räven kommit så långt att han kommer in i vind, då chansen förmodligen blir spolierad på några sekunder.
Ska försöka filma mina försök till lockjakt på räv i vinter, men bjuder på en liten film av Ulf lindroth när han får skjuta en räv på harskrik.
Detta om något gynnar vår harstamm och det gillar vi när det är gott om hare, räven är det gott om hela tiden ändå.
http://www.youtube.com/watch?v=W5FCTBlJb54

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar