Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


måndag 27 februari 2012

säsongen då allt sket sig känns det som!!!

Igår åkte vi till övik på utställning, ISO är som en dröm å gå med på liknande föreställningar, han går fot, är lugn och sansad förutom på en enda sak just den här dagen...han ville tydligen inte under några omständigheter bli kollad i munnen av okända människor! Husse får göra vad han vill när som helst, men inte domaren sarah.
Detta kommer efter ett olyckligt besök hos veterinären tidigare i veckan, då dom skulle kolla i hans öron,efter en klumpig behandling av två yngre vetrenärer som drog å slet från alla håll då öra två skulle sprutas så ville inte iso, dom brottades å hade sig så jag tog grejerna å for hem å gjorde det själv istf. så sjunk hans förtroende lågt för okända när dom ska pilla i ansiktet. Så vi blev inte bedömda helt enkelt och fick vända hem med order om träning..så vi har att göra, även om jag är ganska säker de kommer gå över rätt fort då han är stabil på alla sätt och vis i övrigt var han hängiven och snäll, visar absolut ingen aggressivitet utan blir bara ängslig och mer eller mindre kontrollerbar då han bestämt sig, är liksom ingen ide att stå och blåhålla honom då han bara kränger å ålar när han inte vill. vilket inte domaren ville heller då det bara spär på den dåliga upplevelsen han hade hos veterinären innan.

Vi fick dock kritik av domare Sarah Häggkvist som gjorde det ännu mer surt att han inte tillät henne å titta i munnen.

60cm med ett välskuret vackert maskulint huvud ( jag dristar mig till att säga ett snarast perfekt Hamilton huvud) "domarens kommentar" med välplacerade öron, mycket bra hals,rygg och kors.
Bra förbröst och djup, mycket bra ben och tassar, rör sig med parallella vägvinnande steg.

Tror faktiskt ett cert hade vart hemma om nu inte det blev som det blev..
Vi ska nog bara jaga jag och ISO, tävling verkar inte vara vår grej...

2 kommentarer:

  1. Tråkigt att det gick på tok med utställingen...men det blir väl fler chanser! Alltid roligt med stövarblogg i alla fall. Lycka till!
    MvH Pär Hägglund / Stugun & Ham Cider S52785/2008

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja nu behöver man lite läsning när säsongen är över! :-) kul å gå tillbaka å minnas säsongen, utställnings biten tränar vi på nu å d börjar släppa så nog ska vi testa igen här i sommar. Brukar titta in på er sida med ibland! Kul att ni hittat hit!

    SvaraRadera