Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


söndag 14 december 2014

SJCH SUCH Topsygårdens Iso !! (Uppdaterad)Lägger in tre filmer från dag 1 med då jag inte var med.

Här är en snutt från första haren när den vart ner mot landsvägen och vänt upp. 

Här är ett klipp strax efter upptag på första haren första dagen
Kort klipp när iso redan passerat 120min och driver bortöver, tror han drev 20-30min till innan Björn lyckades koppla honom.

Äntligen måste vi säga, men i helgen hände det, lite flax och bra jobb av Iso så gick det vägen och vi tog elitettan i nordingrå.
Själv var jag tvungen jobba under Lördagen så Björn Berg fick gå med iso för första gången och vilken succe det blev och en nagelbitare utan dess like, höll på att gå under där ett tag när rapporterna kom in på sms från björn, men tillslut stod dom där med 120 57.
Idag söndag var även jag med och dramatiken fortsatte, en mindre hare som buktade väldigt snävt in i område med mycket vindfällen å rat, innan det var klart så stod vi där med 92 58 och elitettan var bärjad. Riktigt roligt och nu kan vi slappna av och jaga för hela slanten :-)
Tack måste vi ju säga också till Gammelhusse Birger som vart med och jagat med Iso under åren och kanske framförallt Malin och Lovisa som står ut med vårt jagande och tävlande :-)

Men nu är det gjort! Blir nog en whisky ikväll :-)

Här kommer en sekvens från en repris på ca 65min Iso hade idag, sjöng fint runt ringkallen idag stundtals.4 kommentarer:

 1. Grattis, det var ni väl värda. Hårt jobb lönar sig alltid.
  Mvh Liljaskogens Kennel

  SvaraRadera
 2. Tack! Ja det satt lite hårt inne, men har ju vetat att det funnits där länge och nu var väl före och tillgång till hare sådär som man vill ha det, även om det var en pärs båda dagarna ;-) och kul med barkmark med då han har meriter på snö mest sen tidigare. Så nu blir de kul å gå ut på måndag å försöka bärja julharen med en jch ;-) God jul och hur går det själv med jakten? Mvh Peter och Iso

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Det har varit ett skönt Jul och nyår med mycket ledigt från jobbet. Jakten har gått bra trots att tiden inte riktigt räcker till, då man måste jobba heltid och har 3 st barn som alla håller på med idrott. Jakten får komma i andra (tredje) hand ibland. Har hunnit starta Liljaskogens Marta så hon nu är rr och dubbel champion 2,5 år gammal. Startade på ett rörligt elitprov nu under julledigheten. Hon drev 120 båda dagarna med 55 eg första dagen 62 eg den andra. Mvh Jonas Grenholm

   Radera
 3. Grattis!! Hörde det, Mycket roligt att få sätta dit de i tidig ålder! Fina eg med! Jo det är de där med tiden, har varit samma här sista halvan av säsongen, och nu har det varit skare och skitföre så efter helgen ska de väl gå och köra igen. Mvh

  SvaraRadera