Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


måndag 18 januari 2010

(99) Ny vecka nya händelser

Måndag och husse får sätta sig vi skrivandet igen, Iso har nämligen fullt upp med att ställa till med "hyss", det är iof lite längre mellan gångerna men när han sätter igång är det 100%!
Hoppas på lite mer gämnhet i skogen:)
Morgon promenad imorse, klev upp klockan 09, då låg han och sov och klev inte upp förrens maten var på plats, då är han snabbt på benen. Vi tog en 20 min runda runt kvarteret för lite kiss och bajs, det första vi går förbi är hunddagiset och där är det alltid tvärnit den tiden på morgonen när alla hundar ska lämnas av på dagis av sina hussar och mattar, iso sätter sig ner på andra sidan gatan och inspekterar alla hundar som kommer och går, sen ska ju självklart en hög människor fram och hälsa på honom när han sitter där med sina valpöron hägandes och spelar sötast i hela världen, det jag har lagt märke till är att nästan varenda person man möter har koll på att det är en stövare, frågan kommer om det är hamilton eller finne givetvis, sen frågar dom om jag ska jaga med den och om det är hare man jagar.
Det verkar helt klart så att väldigt många har en ofta gammal relation med stövare, och så har det nog varit, stövaren har ju varit väldigt vanlig i de svenska hemmen.
Frågan är hur det ser ut om 20år..känner någon på gatan till stövaren? Hoppas det.

Vi har fått lite bilder på Isos bröder med som ni sett, verkligen kul då vi bor långt ifrån varandra många av oss, verkligen kul att få se hur dom växer.
Även spännande till våren då några kanske kommer ställa ut.
Verkar som det ska bli milt väder hela veckan och med det får man hoppas att snön sätter sig lite, så kanske jag och iso gör en tur till skogen så han får springa av sig lite, tror det behövs.

Ett nytt parti inför valet 2010 är nu klart. www.landsbygsdemokraterna.se kan vara värt att kolla in, bedriver väl ingen omfattande politik men kan helt klart vara värt att lägga sin 2a röst där för att dom trots allt verkar för det som är en förutsättning för en ljusare framtid för oss som stövarägare. Vi är helt klart den mest utsatta gruppen när det gäller framförallt vargens återkomst. Kollar man på övriga partier och tänker över det i 5 sek så kommer man snabbt fram till att det mesta är mycket snack och lite verkstad, så vad har man att förlora på att ge detta parti sitt stöd?
Nu ska husse på jobbet och iso och matte får hänga hemma..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar