Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


lördag 25 september 2010

jaktprov och Iso drev

Lördag eftermiddag! Äntligen har man hamnat i en varm soffa, har varit en kall dag som inledes med regn i rikliga mängder, blåst och virvlande löv.
Jag åkte på zon provets första dag i Sundsvall-Timrå, fick gå med en finnstövartik och domare valter som förövrigt äger Isos bror Twix.
Vi startade dagen med ett snabbt upptag och en hare som flög över vägen med hunden 15sek efter, resulterade lite senare i dötappt, nytt släpp och ytterligare en hare på benen efter ett tag, liten 3e kullare som buktade snäft inne i gammelskog, jag såg den 3 gånger och tiken lyckades bärga hem ett 2a pris!
Imorgon ska jag åter iväg som asspirant!

Iso då??? Undrar ni, jo han är som sagt med gammelhusse, trots 30mm regn under fredagen och natten mot idag så gick dom ut, kl 10 fick Iso tillslut lös en hare och i stark vind gick han utom hörhåll efter några minuter, haren satt fart ut på en väg och över en myr som mer liknade en sjö, där tappade nog iso när haren dubblat på myren, han fortsatte en bit och hamnade bland stugor vid havskanten där han sökte febrilt i 30min innan pappa blåste tillbaka honom.
Imorgon ska dom prova igen på en annan hare och då under uppehåll som det ser ut.
Är inga lätta harar i härnösand, dom har mycket att lura hundarna på, ska leta nån mark där hans möjligheter att få driva är lite större, vi provar nog hälsingland onsdag och torsdag till veckan får vi se hur det går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar