Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


söndag 27 februari 2011

Helg med hundar, hockey och lite whisky.

Lördagen började med utställning i örnsköldsvik, efter nattjobb till sena natten, så sov jag några timmar och klev upp i ottan för att sätta mig i bilen för att se hur hundarna i övik såg ut för dagen, 11 beaglar och 16 stövare kom till start. Disskussionen om de få anmälda hundarna kom igång lite, och några var överrens om att ett av sätten att få mer hundar i ringarna är att man skall vara utställnings meriterad innan man startar på jaktprov. Ja varför inte säger jag, vad skulle vara nackdelen?? Kan inte komma på någon.
Hur som helst så hämtade jag Jerry Jonsson på busshållplatsen i övik och vi kom fram lagomt till att Olle b Häggqvist som var dagens domare skulle komma igång med stövarna.
Hamilton, finnstövare och schiller var dagens raser.

Vann gjorde Lillögdas uffe som även var representatant i SM i år.

Henrik Kåren ställde ut unga tiken Hagets spara som fick bedömningen exilent och Cert!
Hon har även gått 1x första pris på jaktprov den här säsongen så det var ett bra slut på jaktsäsongen för dom. Flåset på husse var dock kanske inte det bästa ;-)
Efter utställningen så blev det hamburgare och whisky för att ladda för matchen mellan Modo-Södertälje, matchen höll ingen vidare kvalitet med då var det bra att herrarna Jonsson och Kåren höll ställningarna!

Innan kvällen skulle rundas av vid 2 bläcket så blev det pizza och jaktsnack för hela slanten, unge herr Jonsson var dock tvugen att vila ett tag under bordet men kvicknade till framåt småtimmarna. Får tacka så mycket för trevlig gästfrihet också!!

Nu återstår lite söndags slapp innan veckan drar igång igen..sugen på att ställa ut Iso har man blivit också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar