Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


söndag 7 februari 2010

Vinter morgon

Vägen upp till ett av mina gamla jobb i åre, 15min promenad rakt upp på fjället varje morgon, ibland snöstorm iblan dagar som denna, då tog det längre tid att gå upp..
Påminner lite om hur det ser ut i sundsvall idag! En härligt fin dag, tanken var idag att vi skulle åka till jaktstugan och skotta snön av taken och ur ränndalarna men då dom på byn inte hunnit skotta hela vägen fram fick vi ställa in, snö till midjan tydligen på vägen så det var chanslöst att gå fram till och med.
Var lite synd, hade tänkt att Iso skulle få springa lite där idag men Icke.
Var in på sidan "bevara och skydda vargen" på facebook igår och tittade runt, dom har strax över 27000 medlemmar nu, ökar med 30 varje dag ungfär..i en "tråd" där så hade man haft en lång disskussion om hurvida jägarna spårar sändarförsedda vargar, det gissades hej villt och ingen visste egentligen hur pejl utrustningen fungerade, att den idag går på gsm nätet och fungerar som ett sms var det ingen som visste, den är alltså väldigt komplicerad att spåra.
Många hade ju även sett hur jägarna hade haft sändare runt halsen på sig själva och spårat vargen med dom när dom drev fram dom mot dom flera tusen passkyttar som stog längre bort och dreglade av blodtörst. Det var alltså garmin gps som vissa spårare hade satt runt halsen för att några personer med mottagare skulle kunna se vart spårarna var någonstan, i meterdjup snö och i -20 och flera kilometer på skidor var detta enklare än att dom som spårade vargen skulle stanna upp och prata i radio bla, samt ur säkerhetssynpunkt.
Kunskapen är så låg bland många av dom flitigaste debattörerna där inne men likt så värvar dom medlemmar varje dag, visst en grupp på 27000 medlemar kan samtidigt ställas mot tex svenska jämthundsklubben som ligger på runt 15000 medlemar men jag har inte hört ett ord från varken jämthundsklubben, stövarklubben, dreverklubben, taxklubben, beagelklubben, terrier klubben, gråhundsklubben, samt dom övriga älghunds klubbarna, eller allla andra hundklubbar jag räknat upp! Passitiviteten är skrämmande faktiskt, det skrivs i jaktmedier men vi som läser dessa vet väl redan om problemen? Är det inte den breda allmänheten som ska upplysas?

Iörigt så har hela helgen varit jobb och veckan fortsätter i samma anda, sånt är livet.
Fick syn på en sida idag som jag faktiskt inte sett förrut, en sida som samlar ihop dom senaste jaktnyheterna från alla våra jaktidningar samt från lokalpress och övrig media!
www.jaktnyheter.se titta gärna in en sväng! Får man även en vink om hur populärt det är att svartmåla den svenska jägarkåren i sverige i olika medier. Man kan hoppas det kommer roligare rubriker snart med jaktinnehåll..som " Klingande hardrev i norrländska skogar"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar