Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


torsdag 11 februari 2010

hmm

Varg i Medelpad?
2010-02-11
MEDELPAD(JJ).
En skoteråkare har sett misstänkta spår av varg i södra delarna av Medelpad. – Osannolikt är det inte eftersom enstaka vargar brukar vandra genom landskapet då och då. Men jag har i alla fall inte fått höra något om att någon sett varg i Medelpad den här vintern. Ofta är det spår ­efter lodjur folk ser och tror att det är varg, säger Urban Östman, Liden, natur­bevakare för länsstyrelsen Västernorrland, till Dagbladet.
Medelpad brukar ha påhälsning av varg varje år, det handlar då om en ung varg. När vargen nått kusten brukar den vända om och gå tillbaka till andra marken, om det inte är år så att den hittar en hona.Och det är just för att hitta en hona att para sig med som de unga vargarna kan göra långa vandringar.Det fanns tidigare ett vargrevir i västra Medelpad. Där fanns det då fyra vargar, men samtliga djur försvann sedan från reviret.

Är det dax nu..det får man väl ändå inte hoppas! Ska man inte rita fan på väggen, om det nu ÄR ett vargspår så får man hoppas de rör sig över isen österut..men det här var väl knappast det första..spår i ånge, stöde, obs i naggen..mm..fast det är väl hälsingevarg..tror nog det finns nån lite här var..det uppskatade antalet av stammen är ju trots allt bara etablerade revir och kända vargar..hur många som strövar runt vet vi inte.

Nä nu ska jag ut och rasta varg-vobblern..
-->

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar