Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


måndag 19 december 2011

tålamodsprövande

Dagarna går och inget händer på jaktfronten, blir en tråkig jaktblogg i dessa tider.
Men snön har nu iaf kommit på både gott och ont, det är ju ofrånkomligt så att den kom nu får väl ses som positivt då det inte var före innan.
Imorgon åker Iso med gammel husse till skogen i förhoppning om att få komma lös, han är sjövild på sina promenader nu och det lyser rastlöshet om honom.
Har kollat marker och domare för ett ev RR (rådjursrenhetsprov) för honom nu och där kan det bli ett test förhoppningsvis inom kort.
Förhoppningen är även att vi ska kunna göra en jaktprovsstart nu under julhelgen om föret tillåter och att han fungerar på de släpp som kommer nu under de närmaste dagarna.
Satt och kollade lite i bloggen om hur många släpp vi haft iår, och under Augusti kom han bara lös 1ggr sen kom ju den elaka tass skadan, varav vi bara han vara ute ca 4 släpp under hela september.
Sen i oktober och November har jaktdosen ökats markant från föregående månader och tror vi har ca 30 tillfällen under dom 2 sista månaderna vilket får ses som riktigt bra.
Nu i dec är vi upp i bara ett par pågrund av rådande väderförhållanden men det är ju så det är..vi lär väl få ihop ett 50 tal släpp iaf innan denna säsongen är över med lite tur.
Men får väl sammanställa en årskrönika innan året är över, men den håller vi på ett tag till :-) förhoppningsvis har vi lite ogjort än innan raketerna och champagnen skall flöda!

Nu hade jag väl inget speciellt mer att skriva ikväll, men imorrn hoppas jag få komma med en rapport om lite jakt iaf!

Skitjakt på er som skall ut i skogen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar