Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


fredag 30 december 2011

Gott nytt år med tron om en fortsatt bra säsong!

Ja gott nytt år gott folk!
Så har 2011 gått och den första "riktiga" jaktsäsongen har gått för oss, riktiga menade jag att Iso var rätt ung förra säsongen och med rådande snöförhållanden så blev det bara en kort höst med jakt. Men årets höst har varit desto bättre, vi började dåligt med att Iso fick sin tass uppskuren på troligtvis glas på andra dagen i skogen, första dagen den 21aug var bra med 2 upptag i den varma sen sommar luften, varav andra drevet var helt ok med dötappt på asfaltsväg.
September gick alltså åt till rehablitering, blev några släpp i slutet på september under älgjakten, men sena em släpp gjorde att han inte lyckades resa nån hare, vädret var även lite sisådär med regn å blåst.
Första delen av oktober fortsatte med en hel del drev men fortfarande med en i framförallt söket lite loj och osäker Iso, men så en dag i slutet av oktober kom det efterlängtade riktigt konstaterade synupptaget och efter den dagen blev det en helt annan fart på honom.
Med bra sökturer och flera drev som skulle resulterat i ett första pris på jaktprov så var det dax tyckte husse att prova jaktprov.
Första provet började perfekt men slutade desto sämre, varför går att läsa i tidigare inlägg, dagarna efter provet fortsatte med bra jakter och ytterligare en start hans med, men en tillfrysning av regnblöt mark under drevet gjorde dagen till pannkaka även denna gång.
Efter det så kom så den första snön och vi hade en fin jakt som resulterade i säsongens 4e hare för Iso..sen dess har föret gjort att vi inte kunnat jaga, med skare och is och det verkar hålla i sig tyvärr, men än är inte hoppet ute, lite snö på detta ska det nog kunna jagas en hel del till framöver och förhoppningsvis även kunna knipa den där ettan på jaktprovet som vi så gärna vill åt innan sommarens utställningar.

Ha nu alla en lugn å trevlig nyårsafton med god mat och dryck!
Så uppdaterar vi så fort vi kunnat vara i skogen! Avslutningsvis bjuder jag här på den nyårsmeny som skall avsmakas under nyårskvällen.

*
Smörstekt svensk hummer samt pilgrimsmusslor med blomkålscream, löjrom, handskalade räkor, avocado, dill och gurk is med bakade tomater, machesallad och kryddrostat surdegsbröd.
**
Älg med reducerat rödvin, karameliserad pumpa, potatis och protabellosvamp galett med prästost samt kryddstekta minimorötter
***
Fryst chocklad cheesecake med zinzano di asto sjudna vinterfrukter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar