Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


torsdag 6 januari 2011

Uppdatering till trogna läsare

Man får lite dåligt samvete när man inte uppdaterar bloggen så ofta längre när man ser att det är flera som tittar in dagligen.
Men som ni vet så är det ingen jakt alls nu för tiden, och snön fortsätter att vräka ner, ingen måtta alls verkar det som, jag har åkt på ett härligt ichias anfall, är förlamad på morgonen i princip.
Dock så skall det arbetas och det är där man tillbringar mycket av tiden nu.
Iso har väl kanske inte det så jätte roligt men det märks ändå inte så mycket på honom, inne är han lugn även om man ser att det är mycket energi när man kommer ut.
Han har ju varit besvärlig att få att hoppa in i bagaget på bilen, receptet löd julskinka! För en bit julskinka gör han vad som helst! Till och med så han tyckte det var värt att riva sönder innerfodret på husses jacka då inte dragkedjan gick att öppna och plocka ut några bitar då husse inte riktigt var med på noterna..odåga..ooo...jaa!
Önskar jag hade nåt jaktligt roligt att berätta men det är lite klent på den fronten, vi har dock bestämt och börjat fixa med lite utfodring på skogen i härnösand åt både harar, rådjur och älgar.
Såg att jägarna stödutfodrar för över 250miljoner av egna pengar årligen, antagligen inget som jakthatar sidan tar någon notis om, för dom är vi bara psykopater som dricker blod och tar bössan för att ramla ut halvfull i skogen och tömmer magasinet i nåt utrotningshotat djur medans vi skrävlar och dricker brännvin, sen kallar vi det för naturvård...man känner igen sig precis..eller hur? :-/ ..ja det är en sorglig värld vi lever i och kommer få anpassa oss efter.
På fredag ska vi förresten nog åka till jaktstugan och skotta av taken, då skall Iso få springa lite iaf i snön om det inte är några rådjursspår i närheten, för även vad jakthatar sidan tror så tar man faktiskt hänsyn till det innan man ens låter en hund springa lös på gårdsplanen när snön ligger i de mängder det gör nu.
Mellan tummen och pekfingret har jag minst 70 dagar i skogen nu i höst och resultatet av fällt vilt är en hare (som inte ens jag sköt) och 2 st älgar..dock har jag sett betydligt mer vilt som fastnat på kameran eller som bara har vandrat vidare...en sann psykopatisk mördare..
Det är egentligen fantastiskt att det är en stor del av dessa människor som skriker och skrävlar i media om framförallt vargen.
Jag ska försöka skriva lite flitigare framöver..om inte annat lär iso hitta på nåt jävulskap som kan luftas här..ja, Malin köpte en byrå som hon vart så duktig att skruva ihop själv ikväll trots att stormagen är ivägen:) iaf så stog den i 2 stora kartonger i hallen idag när jag åkte och lämnade iso själv i 3 timmar, när Malin kom hem så hade dock den odågan självklart inte kunnat låta dom vara utan hade så illa tvunget börjat bita sönder kartongerna och det var bara på håret att han kommit åt själva byrån..tack för en gång skull Ikea att ni packar in grejorna rejält! :-)
Ja han kan det stora livet..bita och gnaga tror jag han aldrig kommer sluta med...
Kanske mognar till då han får ett syskon?...
Trevlig helg önskar jag er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar