Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


onsdag 27 november 2013

Underbart är kort

Idag åkte jag med Jaktkamrat Lasse för att prova lyckan i skogen, iso kom på slag tidigt men slagen verkade inte hålla ihop, han ringade förtvivlat för att hitta utspår men kom bara längre å längre bort, avverkade stort område med kanon energi och inget rotande utan avancerade hela tiden, vi började röra oss med efter ett tag upp på marken och Iso jobbade runt oss, vi kom ikapp honom och såg honom slaga lite mer energiskt än tidigare, vi satt oss på en höjd och tog det lungt med en kopp kaffe, ser iso avancera längs ett hygge, stanna och ringa snäft sen avancera en bit och så en djävulskt påstick!
Då var han redan i princip inne på granmarken å då haren beslutar att dra 2,5km rakt in på den marken ner mot deras byväg så var vi helt över, vi hörde han dock väl på 2,5km, det får man vara nöjd med.
Jag gick in på drevet för att tillslut få igen honom, vilket jag tillslut fick efter en dötappt i en bäckravin, han drev kanske 60min innan det började jäklas i bäckravinen, gick rätt bra för det mesta under drevtimmen iaf.

Är fan vad hararna drar långt, måste bero på gles harstam, att dom är ute på långa födosök och inventerar markerna...aja..inte så rolig jaktdag men iso gör det han ska ändå trots dörtappten där han uppenbarligen gjorde nåt fel..men men..så är jakten!
Ny tag troligt fredag då det skall storma imorgon!

Film nån minut efter upptaget..redan då 1km bort..hörs lite dåligt genom kameran så hörlurar eller bra ljud på datorn är att rekommendera.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar