Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


fredag 29 november 2013

Iso fortsätter leverera jakt

Idag Åkte vi till en mark som finns lite söder om oss, jag,gammelhusse, lasse och Iso.
Kall morgon så marken var riktigt hård och det kände att det var skarpt idag, men vi tänkte göra ett försök ändå. Efter några sökrundor kommer Iso på slag och han ringar och avancerar med hög hastighet, han kommer längre och längre bort och tillslut hör vi honom driva, ett mycket väl genomfört slagarbete.
Haren går sen trångt i samma spår upp och ner i tät lövskog, risigt å jävligt var det där med blandad bäck och lite myrmark. Drevet går i ca 60min innan han får en tappt på ca 20min, sen kommer ett rejält påstick och haren flyger förbi oss på 50m, vidare uppöver till Lasse som skjuter men inte får haren, iso driver vidare och haren kommer ner tillbaka på oss, och efter lite cirkus så skjuter gammelhusse haren. Drevtid 70min ca innan skottet. En bra jakt av iso, det är inte lätt hålla dom i sån mark, pricka dom hela tiden när dom lägger sig och hålla igång, han fortsätter göra det bra faktiskt. Hoppas formen håller sig nu, och att vi får lite snö för det är lite väl skarpt även om tassarna såg helt ok ut idag, men blev inte heller full dag vilket var bra.

Bjuder på lite film snuttar från dagen, som vanligt är ljudet lite sådär..lite stökig filmning på slutet men mest kul å kunna visa lite "live" då det är svårt skriva, synd på lite dålig filmtid på kameran så det blir många korta snuttar. Håll tillgodo.

1 kommentar:

  1. När Iso lyckats driva den till er för skott och sedan lyckats fånga den igen, när ni inte har satt haren utom räckhåll för Iso. Då måste väl det vara bara hans hare :)

    SvaraRadera