Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


fredag 25 mars 2011

Barmarksträning och lekstugan fortsätter.


Då kör vi igång så smått, igår så tog jag och Iso första cykelturen på uppskattningsvis 2km, bara för att vänja oss vid cykeln båda två.
Idag gjorde vi en tur till på ca 3km och han travar så snyggt och graciöst så man kan nästan inte sluta titta på honom när han springer bredvid!
Han sträcker ut ordentligt på alla fyra benen, pälsen blänker i solen och öronen lätt bakåt med blicken målmedvetet framåt..me like!

Med Iso och lilla dottern går det bra, Iso är nyfiken och blir lite uppspelt när hon låter men han lyder ögonblickligen om han får sitt eller ligg kommando om han blir för energisk. jag försöker låta honom vara med så mycket som möjligt då vi byter blöjor och kläder på toaletten så han känner sig lite delaktig i vad som händer.
Lilla tjejen som ännu inte riktigt fått nåt namn är så snäll och fin, hon sover bajsar och äter precis som hon ska, hon grinar max en minut om hon är hungrig och struntar totalt i ljud från tv, folk, dammsugare mm..vilket är bra, vi kör med samma ljudvolym som vanligt här hemma och det funkar alldeles utmärkt.
Läste på Svenska Jägarförbundets sida idag att viltskadecentret presenterade en rapprot om att 38 hundar angrepps av fredade rovdjur 2010, mot 61 året före.
Då tror man att siffrorna börjar bli positiva och att angreppen minskar, ja i antal, men vad beror det på?
Hårda vintrar med icke jaktbart före anser man vara en del, men jag kan med säkerhet berätta att folk har slutat jaga med sina hundar, man låter den gamla hunden stå i hundgården och tänker inte ens tanken på att köpa en ny då den gamla är borta, valp registreringen sjunker kraftigt för varje år av framförallt de drivande raserna och när inga hundar är i skogen så blir således angreppen mindre.
Då är det viktigare att bedriva avel för miljontals kr av våra skattepengar på gula vargar med tveksamma bakgrunder.

Jag citerar ett mail jag fått i andra led från personer som har en helt annan syn på våra "vargar" i Sverige, kan tilläggas att dessa herrar är och har varit och är framstående i många länder som hyser varg och suttit både på regeringsuppdrag samt
agerat experter i utredningar mm.

"Det går inte att via DNA visa hundgener eller inte. Generna är i det fallet gemensamma mellan hund och varg eftersom de tillhör samma art. Släktskap individer emellan kan däremot lätt bevisas. Några gula färgvarianter finns inte i vargpopulationer och inte heller de andra hundkännemärkena.
De finns bara bland korsningarna".

"vargen" som i dagarna sövdes och flyttades till örebro (Bild: Naturvårdsverket)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar