Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


torsdag 24 mars 2011

3 Generationer Rönnqvist

Och förhoppningsvis en 3e harjägare:-) Igår fick hon iaf se sin livs första stövare, och han sin livs första bäbis, iso var skeptisk, nyfiken, lite rädd..men idag har det satt sig litegrann.
När det är dax för blöjbyte kommer han springandes in på toaletten och sätter sig och kollar på, men blir nyfiken då hon låter så då vill han gärna fram, men han har inte riktigt begreppet att vara såhär ömsint som han skulle behöva vara för att få komma allt för nära, imorse tog han iaf ett långt slick på ena av de små fötterna. Men vi tar det väldigt lungt då han är lite valpig själv och energisk, han blir ju bara större å större med tycker jag, snart orkar man inte lyfta klumpen.
Han reagerar inte lika starkt på när hon grinar och låter längre, första timmarna ylande han nästan när hon grät, en STOR omställning för Iso tror jag att det helt plötsligt har flyttat in en liten krabbat in i hans lilla flock. Nu återstår lite promenad träning med barnvagn mm, lär bli ett projekt i sig!

Iövrigt var det möte igår på bergsjögården (hälsingland) Representanter från jägareförbundet och naturvårdsverket besökte för att prata om ev vargflyttar.
Jag hade tänkt åka men han inte riktigt med det nu då lillan kom, har ni sett vargen dom flyttade från jämtland till Örebro? Finns de som med tydlighet menar att det är en klockren hybrid, dvs blandning mellan hund och varg ( de som säger det har som jag förstått det ganska kraftigt på fötterna från bland annat ryssland och finländska håll) Men svenska forskare nekar bestämt..wonder why? Fördelen med en hybrid är att de blir stationära och således är enklare att plantera ut, att vargen som nu är i Örebro inte ätit på flera dygn och bara rört sig nån enstaka kilometer åt nåt håll stärker tesen en aning, jag tror personligen att om det nu skulle ha varit en riktigt urvarg hade den vart på väg tillbaka till Jämtland igen där middagsbuffen stog dukad med renar. Läs mer på http://finnstovarn.bloggagratis.se/ . Det rotas i detta nu och det kan komma fram rätt intressanta fakta från våra grannländer i öst förhoppningsvis.

2 kommentarer: