Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


fredag 17 december 2010

Lurade, bortgjorda återigen..det vi tror vi vet är långt ifrån vad det verkligen är..rovdjurspolitiken är smutsigare mitt dricksvatten för tillfället.

Nu är tilldelningen klar för årets vargjakt, 20 st skall skjutas.
Den lägsta tilldelningen som var tänkt ur säkerhets synpunkt då man inte med exakthet vet hur många individer som finns.

Ja vad säger man om detta då? Jag tror nog jag håller med Orsa jägarna, bojkotta denna cirkus!
Hur än detta kommer att gå så kommer det skrivas och rapporteras spaltmeter om MORD, SLAKT, INAVLADE JÄGARE, UTROTNING AV ALLA ROVDJUR mm.
Det kommer md andra ord åter igen bara skada den svenska jägarkårens rykte, givetvis helt på felaktiga grunder då dessa extreminster som skriker högst inte har den blekaste aning om vad som händer utan reagerar på känslor och okunskap.
Men vad kommer detta att göra för skillnad för oss hundägare tex?? Inte ett förbannat dugg..
I Gävleborg får tex 3 vargar fällas, av säg 30st..vad gör det för skillnad för stövarjägaren i edsbyn?
Ingenting! Han/hon kan fortfarande inte släppa sin hund, utan fortfarande har denna blivit av med nyttjanderätten och möjligheten, samt att ytterligare ett år kommer att gå med ytterligare sämre registreringssiffror av tex stövare.
Det är den bistra sanningen.
Att som Gunnar Glöursen uppmana till att inte bojkotta vargjakten då det enligt honom kommer att göra att vi kommer få mer vargar i landet och försvåra arbetet med att behålla en låg nivå har jag väldigt svårt att ta till mig.
Miljöminister Andreas Carlgren har tydligt klargjort att dagens etapp mål på 210 individer är just bara ett etapp mål, när nytt blod har kommit in så kommer detta mål att skjutas fram efter 2014 var så säkra.
För att få tyst på jägarkåren och vargkramarna så kommer stammen tillåtas öka till minst 400individer och avskjutningen kommer höjas till säg 10%, dvs 40 individer.
Så kommer det fortgå tills vi inom några år inte har en drivande hund kvar i vårt avlånga land.
Jo dom som jaga bland samer och renar kommer nog överleva detta, men trots att både hundar och vargar klarar en oerhört hög inavel innan dom får fysiska men så får nog dessa jägare gräva djupt för att hitta sig en stövarvalp i detta land.
Höj upp antalet med 200 djur och placera 100st i västerorrland/norrahälsingland samt ångermanland sen 50st i jämtland och ytterligare 50st i småland tex så kan vi kolla hur mycket jakt med hund som finns kvar.
Skulle tro att avelsbasen är långt mindre än den som man påstår är i den idag ryskastammen av varg som finns i Sverige.
Årets jakt kommer att medföra 3 saker..

1: Media och naturorganisationer kommer att återigen smutskasta jägarkåren å det grövsta så att acceptanden för jakt och jägare återigen försämras.

2: Kraven på att jägarna fortsätter att vårda vargstammen ömt kommer att öka.

3: Levnadsvilkoren för jägare och jordbrukare samt övrigt hundfolk och berörda kommer att vara lika som idag som om 2månader.

Bara att inse att vi är ägda helt och att den svenska allmogejakten med löshund går på syrgas och dropp i vårt avlånga land.....

Tillråga på allt jävulskap är det jord i vattnet hemma så det måste kokas innan användning, samt att kung bore måste ha smuttat på det för han skiter ur sig snö å blåst så skaterna ser ut som plockade kycklingar i björkarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar