Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


torsdag 2 december 2010

En dag i bilder, klicka på bilden blir den större! -13 på skogen när vi kom, kristall snö och ingen lukt i något just verkade det som.

På vägen upp där en av hararna brukar vara hade ett lodjur slagit en orre, iso lät sig väl smaka av resterna..fjädrar är mums det.
Iso tog morgonskiten i lospåret....
Lospår efter ensamt djur, såg hon med 2ungar förra hösten, nån av dom tro?
På vändplanen hade lo, älg och hare korsat varandras spår, med på bilden är även mina och iso spår.
Iso gjorde några tappra försök att hitta haren, jag hittade 8!!! Legor!! efter haren där han kavat runt å legat på ett område på 200x200m..men ingen av dom ställen han låg på, hade nog varit svårdrivet idag med, är kallsnö i kristallform som han drar upp i näsan och som faller rakt ner i spåren när man går, det märkliga är att det inte verkar som om haren varit uppe något på flera dagar, mest gamla spår, även fast det varit kallt och klart, kanske inte vill ut å hoppa i den lösa snön?? Nu tror jag vi skiter i det här ett tag och väntar på lite annat före, är lite hopplöst nu känns det som, snödjupet fungerar fortfarande även om det är på gränsen på öppna ytor, men det är lite kallt och framförallt så är snöns konsistens helt hopplös.
Vi får vänta å se om det blir lite bättre framöver.
Var förresten ut igår med, på ena sidan marken där det vimlat av harar fanns inte ett spår efter en -21 morgon och några klara kalla nätter, inte ett spår av ett levandes djur..jo en orre...for över på den sidan marken vi även var på idag, där var det mycket gamla spår, men iso fick inte ut nåt av dom heller, var en löpa det luktade lite, lite, lite i..övriga ointressanta..den haren hade inte sprungit nåt mer idag heller vad det verkade..samma löpor som igår bara..trots att det var -10 hela natten och stjärnklart..och inga snöfall på väg...ibland blir man inte klok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar