Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


onsdag 29 december 2010

Den eviga ulv cirkusen...

Var upp på jaktmarken idag, hoppade upp på en plogkant och sen ner i snön ut i skogen, sjunk ner till strax under midjan...härliga vinter!

Läste idag att dom konstaterat ytterligare ett vargrevir i västerås och att man beräknar att där skall finnas 15 vargar totalt, medan jägarna som är på marken är eniga om att det är minst 22..inte konstigt att förtroendet är lågt oavsett vilken som har rätt.

Jag har undrat lite grann om hur beståndet ser ut i västernorrland, låter nästan som det skulle vara tomt här förrutom det par som går i det så kallade homnareviret.
Men man hittade ju tydligen ett till par här nu på gränsen mot jämtland, samtidigt som jag fick höra att man under en tid observerat ytterligare 2 vargar som rört sig på ett område i västernorrland, var av tiken kom jagandes efter en gråhund för 2 veckor sedan, hunden klarade sig då den sprang till sin ägare medans vargen stannade några meter i från och vek av, men observatören hann se att det var en tik, sannolikheten är då stor att den som följer henne är en hane. Då är vi iaf uppe i 3 troliga revir i västernorrland.
Sen finns det ju indikationer på att vargarna som rör sig på kust sträckan mellan västernorrland och gävleborg när som helst kommer hitta en plats att stanna på..dom har ju rört sig mellan sundsvall och harmånger bland annat, vargen vi såg på älgjakten i hassela är ju också en kandidat att slå ihop sig med "kust" vargarna. Även den älgjägare i gnarp som i oktober släppte gråhundstiken på en kviga, men hunden kom tillbaka och man kunde konstatera att kvigan var omringad av 2 vargar, varav hunden vägrade söka ut mer.
Jag hör iaf till och från om observationer men som aldrig kommer fram, och sist jag talade med länstyrelsen så lät det som om det var homna reviret som gällde...
Ändå är det lugnt i västernorrland än med kanske 10 talet vargar..undrar hur det ser ut i dom län som verkligen känner av det ordentligt?

Frågan är hur god koll man har egentligen på antalet?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar