Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


onsdag 7 januari 2015

Ja nu har de stått still ett tag igen :-)

Dagarna år och säsongen går med stormsteg mot sitt slut, vi har vilat sen sist, hård skare har gjort det omöjligt att jaga, kom lite snö igår men vi väntar nog på en skvätt till innan de blir riktigt jaktbart, är skarpt under den lilla snö som kom. Iso han softar hemma han men börjar bli ganska otålig nu. Vi ska dra igång efter helgen här igen och börja trimma på igen ordentligt, för vi tänkte nog ev prova att åka till Norge och starta honom där, jag må vara hemma då vi väntar en 4e familjemedlem i slutet på februari, men gammelhusse kanske få ta Iso och åka västerut. 
Såg att Isos inlägg från utställningen i Övik vart flitigt besökt då han fick can not be judge på utställningen 2012, även hört lite rykten om att de uppmärksammats, fick även själv höra det på utställningen efter, då jag blev ifrågasatt hur jag kunde prova igen att ställa ut en aggresiv hund?? Det visste dessa herrar såklart efter 100 år i branchen att den där hunden var ju en best :-)
Såklart är det ju rent svammel, som det även står i inlägget så hade vi varit hos veterinären några dagar innan då han for å ruska huvudet hemma när han skällde, så vi åkte för att spola öronen, två yngre tjejer skulle göra detta och första örat gick bra, men när andra skulle göras så var han inget vidare intresserad och hoppade å studsade å ruskade på huvudet, tjejern höll å bröt å rev å slet, så jag sa att detta är meningslöst när han bestämt sig, så jag for hem och gjorde det själv. Var väl inget mer med det sen och vi for på utställningen, och när domaren skulle kolla bettet på iso så krummade han och drog bort huvudet, domaren som inte ville bråka med han för att göra det värre, provade med lite godis och vi sprang ett varv däremellan försöken, men iso ville inte öppna munnen, jag fick dock göra det så jag visade både domare och publik men då det är ett "tillgivenhetstest" så blev de som det blev den dagen, han var ju utställd tidigare och då var det inga problem och efter att vi tränade lite hemma med lite främmande som var och hälsade på så släppte det ganska så fort å nu kan vem som helst hålla på med han i munnen. Göra en fågel av en fjäder är väl ett uttryck :-) Jag har ju alltid skrivit "ner" iso i detta forum, han har inte fått så mycket gratis av mig här inne, men är lite trisst när man anar att de pratas om nåt som inte är nåt. Hur som helst, så är det soffläge nu, lite bilder från dagarna som varit sista tiden, den ovan är från julafton då det låg fint med kallsnö över markerna som nu tyvärr är bara is.

 Platsen under matbordet är ofta upptagen när iso är inne, hungrigare än allt fan jämnt
 Nyårsafton kring 12 slaget, vi hade en lugn afton, iso verkar väldigt berörd av smällare och raketer utanför.
 Man måste ju byta ställning ibland

Klämma in sig baka röven på matte är inte dum de

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar