Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


tisdag 2 december 2014

Elitprov Borgsjö

Ja då har vi varit på elitprov, hade egentligen tänkt vänta till Nordingrå men så blev de så att vi anmälde och körde ändå.
Första dagen var vi på barmark mellan Matfors och Hassela på fina marker, det var några minusgrader och klart och fint väder. Släppte Iso vid 08 och det stod inte på förrens han var på slag och vi han bara slå oss ner på ryggsäckarna innan en ilvrål bröt tystnaden och drevet var igång, sen gick det i fina bukter bitvis riktigt bra i ca 1,5 timme. När det var inne på (trodde jag) "sista svängen" för att gå fullt så slår det plötsligt tvärstopp i en hyggeskant bland vindfällen å skit. Iso var lite knepig på tappten men försvann tillslut och avancerade och örjade driva en repa för att sen tystna igen och avancera ytterligare, jag var säker haren satt sig och vi stod bara och väntade på påsticket men det uteblev tyvärr och vi fick nöja oss den dagen med 95min drev och 57 eg. Kändes ändå bra inför dag 2.
Tyvärr sjönk temperaturen från minus 10 till 0c på söndag morgon och jag anade orod vittringsmässigt, och mycket riktigt blev det en fiasko dag inte bara för iso utan för nästa alla hundar utom en som lyckades traggla ihop fullt drev. På marken vi gick på så var det övervägade barmark men hårfint då vi kom upp på höjden då iso kommit på slag 09 och avancerade uppåt, han gick sen på slag till kl 15 utan att kunna resa, det luktade starkt på vissa fläckar men där emellan luktade det ingenting, han avancerade ca 1km på slaget om än sakta då han var tassöm från dag 1 och den hårda snö som låg var ganska skarp, även hunden som gck nedanför oss efter samma väg hade en exakt likadan dag med slag hela dagen utan att kunna resa, med stark lukt fläkvis och däremellan ingenting. Väderomslaget slog ett stort krokben på oss och höll oss nere hela dan :-)
Alltid trisst som fan när man inte får upp, men markerna var fina och hare fanns det till gamla spår och skit att bedöma. Aja, bara att bryta ihop och komma igen..
Vi är anmälda till Nordingrå nu och får se om vi kommer med då dom tar emot 10 hundar och blir det fler vilket de verkar ska bli så blir det lottning.
Vi återkommer, vi lär väl försöka jaga lite innan dess för att hålla formen igång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar