Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


onsdag 30 oktober 2013

Vi har problem...

Efter en andra hälft av hösten kan man säga som vart platt fall så gjorde jag ett test efter ett tips om att prova ett naturläkemedel som heter AG Crossroad som skulle ha en verkande effekt på ev noskvalster, dock fanns/finns det inga bevis/belägg för detta mer än att visa märkt bättring efter användandet. Iso fick vila 4 dagar efter detta och så var vi ut idag för ett test.
Jagade han dåligt tidigare släpp så jagade han inte alls idag, vi avbröt kl 11, då han helst bara gick efter väg, utan att vilja avvika mer än 10 m innanför dikeskanten, han skämdes men ville verkligen inte söka.
Han har nyst, fnyst till å från en längre tid, det rinner ur näsan och så även idag.
Jag ringde vetrinär och beställde tid och fick komma kl 14 idag.
Allt såg bra ut, hjärta, hals etc, men näsan rinner och han nyser, så vetrenären och jag var väl överrens om att noskvalster var ett högst sannolikt besvär nu. Även om jag tjatade lite om andra besvär som kan finnas så undanröjdes dom lite eftersom, vi bestämde för att sätta han på en kur av Advocate med start från och med idag. Någonting är fel. PUNKT! Men är det kvalster eller nåt annat? Ja det får vi se här nu..han fick en dos idag, provar han ev på måndag i skogen lite försiktigt som ett test, är det lika tar vi det lungt tills nästa omg om 14dagar, och gör ett test till etc. Måste få bukt med det här nu, hösten har nu runnit ifrån oss och vår efterlängtade barmarks tvåa är ljusår bort, eller iallafall ca ett år bort som det känns...jväla skit kort och gott.

Så ligger landet.

1 kommentar: