Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


söndag 20 oktober 2013

Livet som stövarjägare är ingen dans på rosor..iallafall långt ifrån jämnt :-) nu med fungerande film! :-) Trots gårdagens besvikelse får man analysera lite lungt, han drev 40 min tapptfritt innan vägstrulet och vi såg haren 2 ggr, uppenbart verkar fler ha problem med föret och vägarna i synnerhet..vi tar såklart nya tag å ser om det blir bättre

Nu har vi vart borta ett tag igen, utlandsresa etc efter KM trippen, dag 2 på KM blev som alla andra dag 2 som vart på elitproven  hittills, inget upptag dvs.
Iso var rejält tass öm på morgonen, men inga blesyrer, han verkade lite stel med efter den halvtuffa dag 1, så det var en ganska loj hund men han gjorde ändå sina sökturer och kom även på nåt typ av slag som dock ej resulterade i någonting, senare visade det sig att han var boghalt och är ganska säker att det satt kvar efter vår jakt i regnet när vi sköt haren, sen var han knölig å stel dag2 på både zon och km provet, troligt nåt som satt lite längre in i muskelaturen som var ok dag 1 men som blev värre dag 2.
Vi åkte iallafall till teneriffa och Iso fick vara hemma och vila en vecka, vilket nog gjorde gott åt benet framförallt. I Tis var fadern ut med iso som gick på slag från 07-12 utan upptag, stort slag var det med på 2km. Idag åkte jag ut med iso och en kille som anmält intresse via stövarpoolen följde med för att prova hararna som i år sitter glest och är stora. Slag vid släpp som inte resulterade i nåt just, iso jobbade på med stor energi men verkade ändå lite uppgiven till och från, även om han nötte på oavbrutet, kom förbi två gånger, kollade på oss som om han bedrev världens mest otacksamma jobb.
Kopplade tillslut och stack till stugan, släppte där och han markerar slag efter ett tag, ett kraftigt slag som snabbt övergår i drev och påstick, vi får haren på oss snabbt, med en fin filmsekvens men kameran valde tydligen och bryta efter 1 min film! Irriterande!!
Han driver haren några svängar och det går ner mot en väg som vi ställt oss på, haren kommer mycket riktigt som ni ser på filmen, iso driver ner till vägen, tar vänster där haren troligt dubblat en liten bit och börjar sen leta där frenetiskt, het som en järnkamin..jag går dit och ropar på honom, efter många om och momen så kommer han och jag kopplar honom, går sen sakta hela harens löpa efter vägen bort till avhoppet, men han reagerar inte en enda gång efter vägen utan ville bara ut åt sidorna, hade näsan i backen men inte en ansatts alls att det skulle lukta nåt, jag vinklar in honom mot avhoppet iallafall och han känner lite grann, jag släpper och han drar in i skogen, släpper 3 skall och sen kommer det en rejäl dötappt på minst 2 timmar...dagen slut! Och en husse som håller på att bli gråhårig...vad har hänt? Kopplade för att jag tyckt han inte känt sig för på vägen, och ville gå med han för att han skulle få känna sig för ordentligt och se resultatet av det men hundjäkeln känner ju ingenting, eller visar åtminstone ingenting...jag fattar ingenting..han har ju drivit väg förr...jävla skit höst känns det som..svårt å få upp, svårt å driva ja tame fan allt är svårt..måste göra nån slags utredning på detta :-) hade 3 kanon dagar innan zonprovet varför jag beslöt att starta, med förra säsongen i minne kändes det som att i år skulle det hända på riktigt, att dom sista poletterna var på väg ner och det skulle kunna bli riktigt vasst..men blev ta me tusan precis tvärtom.
Vi ska prova på Tor igen troligen, sen får vi fundera vidare på vad vi ska hitta på...han nyser å fnyser rätt mycket till och från, men jag tror samtidigt inte på noskvalster heller riktigt..men man blir ju mer än lovligt hypokondrisk.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar