Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


måndag 2 september 2013

Släpp 5,6,7

Så var då långhelgen till ända men överlag tillfredställande resultat sett till årstiden.
I fredags åkte jag och Iso upp till Härnösand i hällregn som höll i sig en bra bit in på morgonen, efter 1,5 timmes bra sök så kom vi på färskharskit, det luktade otroligt svagt vad det verkade, han nästa lyfte på mossan med nosen för å känna, detta jobbade han med i 4timmar utan att hitta haren, positivt var att jag ytterligare en gång fick en räv på mig då iso bara var 100m ifrån men han tog ej spåren av räven utan fortsatte med haren. Vi fick ge upp och for till stugan för att torka upp och vila, så på em kom Henrik Bergström upp med deras finskstövare Åivets ajax (Jim) som skulle vara med oss under helgen.
På kvällen så bestämde vi för att ta iso till skogen en sväng och efter söktur så verkade han komma på slag på en myr, 20min senare drog drevet igång, tyvärr drog det runt ett riktigt högt berg och ner mot grannbyn och ner på vägarna där, vi hörde Iso till och från kanske ca 30-40 drevminuter innan det helt försvann, han fick en del trassel på vägarna där ner 1,5km bort så när han tillslut verkar komma närmare visslar jag på honom i den kolmörka klara natten och efter viss tvekan kommer han tillbaka till stugan. Blev en bra genomkörare.

Lördagsmorgon och vi släpper henriks hund Ajax, även denna morgon visar de sig att de regnat lite under natten, vi rör oss på potensiella harmarker och Ajax söker stort och fint men går tyvärr bet att hitta nån hare denna morgon, hem till stugan för att vila och äta, och framåt 18 åker vi med Iso till skogen igen, runt kl 20.00 så hör vi han drar igång och driva i en bergskant ovan ett igenväxt hygge, drevet går 1,3km ner mot asfalten i en vid båge, vi sätter oss i bilen och åker vägen så vi kommer bort till drevet ifall det går ut på asfallten, men istället verkar de bli kvar upp i skogen och bukta där kring ett tätt slyhygge och på bergshällarna, när klockan slagit 21.00 går drevet fortfarande för fullt så vi bestämmer att gå upp i skogen för att försöka koppla, det är dock riktigt mörkt i skogen nu, ställer oss på en drevlöpa och mycket riktigt så kommer haren efter ca 15min och prasslar förbi oss, Iso som ligger 20sek efter blir fast skriken på fullt drev och vi åker åter hem till stugan för lite vila.
Regnet trakasserar oss denna helg, trots rapport om kraftiga skyfall under söndagen så ger vi oss ut med Ajax igen. släpper vid kl 05.20 i uppehåll och kl 07 hör vi han dra igång och driva samtidigt som vattnet börjar strila ner på oss, haren kommer på oss ganska omgående, en modell större, väldigt fin hare men ajax några minuter efter, drevet går med tätskallgivning fint i ca 40minuter innan hare börjar trixa rejält, och regnet väker ner nåt fruktansvärt, ajax reder dock ut tappt efter tappt och det avancerar sakta men säkert upp i berget å stannar 1,4 km bort ca där det blir dötapp. Tillslut var det bara för husse Henrik att bita i det sura äpplet och ge sig efter medans jag väntade i bilen ifall det skulle dra över på andra sidan skogen. Nu fick han fast ajax och vi kunde avsluta denna jakthelg.
Bilder från helgen ser ni nedan.

I veckan blir det harjakt i Hälsingland innan det på fredag bär iväg till Härnösand igen för 1v älgjakt, då får Iso återigen jaga mest eftermiddagar, men det verkar ju gå hur bra som helst det. Är fortfarande väldigt tillfredställd med hur han startat säsongen.
 Lördagsmaten i full färd
 Åivets Ajax
Lördagsmiddagen bubblar i grädde till vyn av underbar natur

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar