Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


lördag 21 januari 2012

Rävjakt

Jag åkte till Hälsingland idag för rävjakt med älgjaktslaget, 19 personer och en finnstövare möttes upp kl 07 i byns samlingslokal, temperaturen mätte -14 och förutsättningar för rävdrev var goda, ut på pass i kylan efter lite kaffe och macka.
Först lospår som hundägaren plockade bort hunden ifrån, sen en hare som var uppe och hoppade med harren stövare hur konstigt det än kan låta.
Tillslut efter några fler om och momen så var räven på benen, efter 1 timmes drev kom räven på mig på 20meter men tallar och tjockt ris kom emellan, räven bytte buktområde och jag pass, efter ytterligare en timme kommer drevet mot vägen där jag stog och 100m upp kommer räven sakta gåendes över vägen, ca 40sek senare kommer hunden gåendes och drivande efter.
Ytterligare en bukt på kanske 1 tim och jag hade nu flyttat lite närmare övergångarna räven verkade ha, och mycket riktigt kom den även en tredje gång! Då small båda piporna på hagelbössan men räven kastade och jag stog och gapade, hunden kom och räv och hund buktade vidare i ytterligare 1 timme i mörkret, hundföraren hade då gått in i buktområdet men fick inget läge på den tillsynes friska räven, hunden kopplades och vi åkte till stugvärmen utan räv men med några erfarenheter rikare och lite soppa fyllde våra stelfrysna kroppar innan hemfärd mot Sundsvall stundade.
Nu laddar vi för ny vecka med harjakt!
Smhi uppdateras kontinuerligt får vi se vad som händer!

Trevlig helg alla bloggläsare!

ps. Iso hälsar med såklart! ds.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar