Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


måndag 3 oktober 2011

Veckan slut och vi är hemma från västerbotten!

Efter tre dagar i Härnösand med gammelhusse så styrde jag och Iso kosan mot Västerbotten och Fredrika till Vår gode vän Jerry Jonsson och hans hundar Nosler och Traj.
Efter en trevlig kväll vid ankomst med ovannämda samt Micke från flyn, som är gammal jaktprovsdomare och stövar entusiast så laddade vi för lördag morgon, vi vaknade halv 6 till -1grad, vindstilla och stjärnklart.
Kommer upp på marken och släpper Iso, efter 10min så kommer upptaget som ett brev på posten vilket ni hör ett par min in här nere på filmen.
Drevet går snabbt över en ås och ner mot älven som avskärmar marken, blir en bukt på ca 1km och drevet kommer tillbaka, troligen skrämmer vi haren och ytterligare en långbukt på närmare 2,5km, vi åker efter för att höra men det vänder åter tillbaka, vi hörde dock drevet medans vi åkte efter vägen till och från då det vek upp på berget och ner mot oss på vägen.
I ca 3 timmar höll han haren innan det blev dötappt uppe i berget, han letade i ca 2 timmar innan han kom tillbaka och vi kopplade för dagen, en mycket nöjd husse kopplade iso som gärna hade fortsatt jaga! Blev nästan 3mil i benen för honom under dagen.






På eftermiddagen så Släppte vi Jerrys finnstövare SJCH Asplidens Nosler som efter 1tim slagarbete reste en hare som efter 45 min kröp under en sten och vi kopplade och åkte till stugan för att ta igen oss efter en fantastisk jaktdag dock utan skjuten hare, men vad gjorde det efter 2 härliga drev!
Dag2 vaknade vi till tjock dimma och regn i luften, släppte åter Iso som inte hade nåt tryck i sig för dagen, oinspirerad,lat,omogen,rädd, ja jag vet inte vad det är med honom riktigt, han har uppträtt så här nu sen han kom igång igen i mitten på september.
Han kom dock på slag efter ett tag och jobbade på det i ca 40min innan han kom förbi och hade sålt smöret och tappat pengarna utseende..han hade inget go i sig för 5öre, men vi gick en kort sväng så kom han igång igen men utan resultat, kanske inte så lätt å resa i regnet, men efter lördagen så hade man förväntat sig mer.....om det är en fas i livet eller nåt annat det vet jag inte, men frustrerande är det iaf...han är dock bara 2år så än sålänge har husse överseende....vi kämpar på så kommer nog jävlar annanma och kryper in i kroppen på honom såsmåningom!
Nu får han vila å ta igen sig å läka en liten slit skada på en trampdyna tills på torsdag då vi provar igen, sen får gammelhusse köra ett eller två pass i helgen med honom så åker vi på älgjakt på söndag i Hälsingland då får Iso vara lös på EM och förhoppningsvis har vi lite kallgrader då med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar