Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


tisdag 26 oktober 2010

snart november..när kommer snön tro??

Hej Hej! I Sundsvall är det lugna gatan, älgjakt i helgen, Iso fick springa lite på lördagen men vart ingen jakt, på söndagen tillbringade han dagen med en 4,5månaders finnstövar tik och jag fick klart för mig att dom ligger i princip på samma nivå mentalt!

I veckan blir det relativt lugnt för Iso, på torsdag ska han dock ut med gammelhusse, sen kör jag lördag och söndag om vädret tillåter..får vi se om det går att få löst en jösse!

Iövrigt funderar jag lite på var Sverige gör skillnad på vargen och mårdhunden?

Citat: Anders Bjärval (sveriges vargpappa fd ansvarig på naturvårdsverket, rovdjursföreningen, naturskyddsföreningen mm) "Att det skulle finnas sjuka och skadade djur i tillräcklig mängd för att vargen skulle ha någon form av roll i balansen stämmer inte, för mig är det en filosofiskt fråga att människan inte har rätt att utrota en djurart"

Får mig att fundera på varför man lägger 50miljoner på att utrota mårdhunden, och kanske det dubbla för att bevara vargen?? vargen är inte utrotningshotad globalt, vargen är det näst största rovdjuret till antal efter människan i världen.
Vart ligger det filosofiska i att det är ok att utrota mårdhunden?
Den bär på sjukdomar och är förödande för fåglar och andra små däggdjur..tillskillnad från vargen?? Som inte bär på dvärgbandsmasken?? Eller som inte kan ha rabies?? Som inte lokalt rensar skogar på diverse däggdjur utan urskillning?? Som hindra olika folkrörelser att överleva..

Det enda samlingsordet jag kan komma på är Dubbelmoral och att ytterligare en gång så är det människors känslor och inbillningar som får styra...
Sorgligt land som snart är lika korrumperat som vilket kommunistland som helst!
Fick höra att det i en rysk tidning nu i veckan stog om att polis, civilförsvar och jägare i gemensam styrka jagar en varg som hittills anfallit 4 människor...
Måste ju vara omöjligt..sånt händer inte!! bara i rödluvan..inte häääärr :-) nej nej..omöjligt..läste på gruppen skydda och bevara vargen som idag driver den hårdaste kampanjen för att fylla sverige med varg, i renbetesland och precis överallt, människorna får flytta eller lägga ner det som inte passar in med hur vargen vill ha det, där kunde man hur som helst läsa från några medlemmar att det dom mest önskade var att få träffa en vild varg som kom springandes emot dom, ta emot den i sin famn och krama den och få sitt ansikte slickat av den! För så fungerar det!! Punkt slut!

Lovley...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar