Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


tisdag 9 februari 2016

Två dagar har vi nu vart ut

Efter förfrågan från en högskolestuderande som ville göra ett foto arbete om harjakt så bokade vi in två dagar jakt för att kunna hjälpa till med detta. Vi började med fredagen i strålande väder, tyvärr inga färska spår som iso fick nån riktigt ordning på då haren tagit vägen som de körts bilar på, och trädras som blivit skarpt gjorde att vi kopplade tidigt för att inte köra sönder han.

En ny dag bokades lördag kväll, blidväder å regn lovades under söndagen så anade att de kunde vara sista chanserna att komma ut, dimma, regn och dropp från träden mötte oss på söndagsmorgonen.
Släppte iso runt 08.30 och 09.10 så kom upptaget, ner på vägen rätt snabbt, och sen över på andra sidan, vi gick ner på vägen och väntade med kameran i högsta hugg, men en bil skrämde nog haren och vi missade när den tagit ut på vägen, blev en tappt på 30 min ca när också en skoter valde köra över löpan.
Men iso plockade reda på den och efter ett tag kom den efter vägen, med laddad bössa och kamera stod vi redo, men när kameran sköt anade haren oråd av ljudet och stannade, jag provade kanske lite dumdristigt med bössan men jösse hoppade vidare oskadd.
Iso körde den bra och ny chans när jösse kom vägen igen, men nu stannade den på 70 meter och vände tillbaka, vi bytte pass och efter nån bukt kom den vägen igen från andra hållet, men åter stannade den utanför hagelhåll och lyssnade innan den hoppade av mot upptaget, men iso hade järnkoll å tog avhoppen direkt å körde vidare. En liten förflyttning och bössan redo kommer jösse nästan rakt ut på oss från skogen, 2 skott och jakten är över. Iso höll den bra i 4 timmar med 30 tappt.
Så blev en lyckad dag tillslut.
Knäpptes jätte fina bilder som jag nog får tillgång till om 1 vecka ca, och givetvis kommer jag presentera dom här på bloggen så fram tills dess får detta inlägg vara utan bilder.
Bra genomkörare inför norge blev de med, är de före får han ett pass på fredag sen vilar vi. De verkar som vi kommer med i meråker så nu håller vi tummarna för att de är före!
Må gott alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar