Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


söndag 4 oktober 2015

Ungdomsjakt

Igår Lördag var vi bjuden till jakt med skolelever från bla Indals skola, vi blev ett helt gäng med hundar. Iso och jag fick med oss en lärjunge och visades till ett område där det skulle finnas hare.
Släppte och iso pigg nå jävulskt så han brände av 1 mil rakt av i bara toket på typ 40 min..kan ni räkna ut snitt hastigheten själv. Kom tillbaka efter den "lilla" "sök" rundan och andades ut 10 sek, kom till sans och slog ut direkt ovanför oss, ser han kommer på slag 08.55 och 09.05 river han i, blåser ner på vägen vi står på, över den och vidare ner på den hyvlade vägen och korsningen där, iso får lite trubbel, haren kommer upp så jag ser den, en stor nästa vit hare. Iso får ordning på grejerna och kommer uppöver, känner inget på vägen, ringar å letar i över 5 timmar innan jag visslar in han så vi kan gå till bilen. Får där reda på att samma skett med stövare från byn, så man kan väl gissa att den hittade på nåt, mycket storsten etc längs vägen, kan ha krypit, men orkar inte riktigt analysera i det, ingen vits, att han tappar bort den sådär efter 15 min, då har haren hittat på nåt jävligt fyndigt, de är då säkert.
Vilar lite igen, inte för att de behövs då han börjar bli i bra form, men vi siktar på veckan här med onsdag och torsdag samt ev sön.
Vi återkommer givetvis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar