Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


torsdag 11 september 2014

Älgjaktsvecka med kvällssläpp

Då har vi varit borta från bloggen som vanligt den här tiden på året, det har ju varit älgjaktspremiär och vi var ju med såklart, iaf jag. Iso fick snällt sitta hemma på dagarna. Men när vi kom till Härnösand på Fredagen så fick han komma lös vid stugan, han drog iväg och kom ganska snart på slag, rätt snabbt upptag och tre timmar senare rättare sagt kl 22 så kopplade jag honom i mörkret, då hade han gjort en bra (1a pris) drev i torkan och den värme som varit. På Lördags kvällen så tyckte jag de var dags igen, vill ju testa honom lite och se hur han står sig några dagar i följd, som jag pratat om hundra gånger, ni som följer vet! Hur som så fick han komma lös och han flög iväg åter igen, tog inte lång tid var han på slag och snabbt upptag ca 15min. Fick Haren på mig efter 10min, han körde den ganska exakt 1 timme innan haren gick ner till sommarstugorna och vid ett nybygge av sommarstuga blev det stopp, han sökte i 1,5 timme innan jag var ner och hämtade honom. Krut torrt på bergen och 99% av marken, släppte sen om men vi kom inte på nåt slag, torrrt och rivigt på bergen framförallt som sagt så han var öm i fötterna när jag släppte lös honom på Söndagskvällen igen, gick som en halt höna över singlet sen blåste det till, drog med en jäkla fart, gjorde några krokar runt mig, slog en lov tillbaka till stugan där de andra älgjägarna satt samt en jämthund var som inte ätit sin mat, iso formligen forcerade grinden in till stugan och vräkte sig in i köket, sög i sig jämthundens mat i ett andetag innan han åkte ut med dunder å brak tydligen (jag såg bara på gps 300m därifrån) han for sen snabbt från stugan, förbi mig utom synhåll och snirklade sig genom marken framför mig 1,3km bort innan han slog stopp, jag gick efter då jag ville se en väg på granmarken dit han hamnat, men när jag kommer ner så är iso på väg upp, vi möts på mitten från släpp platsen och svetten formligen sprutar från mig, iso sög i sig lite vatten under en stor sten å for iväg vidare, men jag kände hettan och torkan i marken trotts kl var runt 19 på kvällen så bestämde mig för att blåsa in honom när jag kom upp till stugan, det var då 17c varmt..helt vansinnigt..han kom och vi bröt för kvällen.
Åter igen så visar han en sida jag inte sett så mycket av förut, är ett jäkla fint tryck i honom och det glädjer mig, att han dessutom jagar bra gör de inte sämre. Vart vila sen dess och blir vila till Söndag, sen kör vi två dagar igen, för att sen köra på hård race fre-sön nästa helg. Sen hoppas jag att vi hittar en domare till zonprovet för nu känns han riktigt på G så vore roligt. Men ser tyvärr lite mörkt ut på domarfronten så vi får se hur det går.
Har lite filmer och bilder från dagarna i härna, men får återkomma med dom!
Ha en fin helg alla! Vi återkommer om Söndagens bravader.

3 kommentarer:

 1. Kul att höra att det är bra fart på Iso igen, kan bli en rolig höst för dig.
  Mvh Jonas Grenholm

  SvaraRadera
 2. Hej! Jo det är riktigt skoj nu, han riktigt ångar fram och visat fin jämnhet vilket är viktigt. Hoppas nu detta håller sig så han kan få på papper med att han absolut kan bära ett jch och då helst på barmark för tycker han är minst lika bra där som på snö även om proven visat annat :-) hur går säsongen själv?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säsongen har börjat både bra och dåligt. Hon började med att driva 2 st första pris och 1 st 2a på dom 4 första släppen, sedan följde 7 st släpp med endast 1 upptag och det blev 90 min drev. Så när hon får upp hare så går det bra, men vi jobbar på att förbättra söket; då hon har haft svårt att komma på slag pga lite snävt sök och inte allt för gott om hare. Men hon är ju bara 2 år så går ju jobba på fortfarande. Mvh Jonas Grenholm

   Radera