Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


tisdag 31 maj 2011

Ringträning och anti-skall
STANNA! träning är bra, och Iso är duktig, här ligger han mitt bland hundar och folk fast husse är 15m bort och knäpper kort och pratar med andra, tikarna är nog frestande men han lyssnar på husse:-) Hoppas vi kan fortsätta på den inslagna vägen.

Iso ligger still och funderar när man får börja utforska?


Iso ligger snällt stilla även fast husse är och pratar med andra och knäpper kort, med 3 tikar runt sig och några hanhundar i ytterkant..nöjd husse!
Smålandstövartiken upp till vänster hör till Lena som står bredvid Iso, och den otroligt fina schillertiken bakom hör till flickan och hennes pappa som syns på kortet ovan.


Väldigt duktiga hundar allihopa! Stövare kan dom med!


(Ringen i full fart med en övervakande ringtränare Lasse Siltamäkii som gjort ett kanon jobb i 6 måndagar i rad, lugn, förklarande och med bra övningar!! Vi hann vara på 3.)
Övrigt..
Nu verkar det vara stopp på Iso:s ylande och skrikande som han ibland har för sig när han är själv, samt cirkusen varje gång någon kommer hem då han skriker sig hes och flyger runt som en tornado.

Skaffade ett anti-skall halsband samt en bur som ni sett tidigare, idag åkte vi iväg till bekanta medans iso fick vara hemma själv, satt på halsbandet för första gången för att se hur d skulle gå. Efter en timme så började åskan gå och regnet vräka ner, vi åkte hem då det givetvis var ytterst obra då han var hemma själv med halsbandet runt halsen dessutom.


När vi öppnar dörren så kommer en lugn och tyst Iso och möter oss viftandes på svansen utan yviga rörelser eller skrik, syns på honom att han fått nån dusch av halsbandet.


Kanske har vi hittat lösningen nu, återstår att se, han märker iaf att man inte behöver riva världen bara för att nån kommer innanför dörren.


Åskan den skiter han högaktningsfullt i, precis som raketer och annat otyg..psyket är d då inget fel på även om man ibland undrar..lite knäpp är han iaf..men vem är inte det! :-)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar