Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


tisdag 6 juli 2010

Sommar läsning


I Söndags var jag Iso och matte Malin på ungdomsläger i stöde som jägarnas riksförbund annordnade för barn mellan 9-14år, vi visade upp Iso och jag berättade lite om stövarens historia och om hunden, tillsammans med lägrets annordnare Anders Norberg så visade vi hur det går till på utställning och hur det fungerar när man jagar med stövare, vikten av att besikta hunden före och efter jakten, hur man tränar den och så fick givetvis alla hälsa på Iso och folk glad som han är så tvättade han alla nyfikna ansikten med sin tunga.
Några deltagare hade egen erfarenhet av stövarjakt genom pappa eller farfar/morfar medans några aldrig sett en stövare förrut, ett bra tillfälle att visa barnen vilken fin hund stövaren är.
Som tack fick jag boken på BILDEN ovan.
Trevlig läsning och en skildring av stövarjaktens underbara ting samt besvikelser och sorger.
Rekomenderas varmt till den som inte läst den!
Med Iso är det bra, han väger idag 29kg och efter ihålligt kammande av pälsen så minskar hårsläppet mer och mer, han är lite lam med maten men man vet ju själv hur matsugen man är i värmen, och något större energi uttag har han ju inte så på så sätt reglerar han sin vikt iallafall iom att han inte vräker i sig allt han kommer över.
Ska lägga tid på att strama upp dressyren på honom nu då han börjar glida iväg lite och med hans enormt bestämda humör så är det bra. Tjurigare kan man nog knappt bli!
Bra med lite tjurighet, men inte allt för mycket, inte i skogen heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar