Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


torsdag 17 september 2015

Älgjaktstider

Ja som rubriken lyder, det är hektiskt med älgjakten den här tiden, samt jobb, familj mm, men vi har ändå kommit ut lite grann, var i Härnsösand nu i veckan för att jaga älg men har kommit ut sön,mån,tis på eftermiddagarna, torrt, och varmt och eländigt, men är väl kondition framförallt.
Sön och Måndag gick han på slag 3-4 timmar, han bytte slag en gång och provade där med 2 timmar men fick inte löst, men gjorde en 2-2,5 mil ändå per släpp.
På tisdagen bytte vi hare nedanför stugan och kom på slag ganska omgående, luktade lite mer nu märktes det och på en 30 min ar haren uppe, sprang direkt på mig i upptaget, men som vanligt så drar den haren, en gammel vi hade upp ifjol med, rakt över ett högt berg ner mot vägarna och sommarstugorna, jag blev kvar vid stugan då jag kan följa han via pejlen, han kom tillbaka vid 19 tiden på kvällen i kolsvarta mörkret i tråkvädret. blev en 2-3 mil då med så ok bensträckare, vet ej hur länge han drev då på kvällen, spelar mindre roll, han fick jobba iaf.

Nu är vi anmälda till zonprovet (KM) nästa helg, så planen är släpp helst Sön och Mån sen vila till Lördagen, vi får se hur det funkar hemmavid. Tänkte försöka få klart ett RR på honom med, gjorde ett test på åkrarna en morgon i veckan när jag for på älgpass, stod 5 rådjur i kanten, dom for iväg och vi gick dit förvisso i koppel, han for där å lukta men pissade och sket en gång och visade inga tendenser att han ville fara efter. Hundar är hundar men nog tror jag att de ska gå bra.

Vi får se vad vi hinner med, dagarna är fullsmetade för jämnan men vi göra så gott vi kan.
Regnet vräker ner förövrigt och det blåser kraftigt, bra att de blir lite fukt i backen nu, men lite kallare väder kunde man ju önska.

Skit jakt och på återseende!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar