Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


onsdag 5 februari 2014

Prov

Efter många om så beslutade jag i sista sekund att starta, det var kallsnö och låg på minussidan samt lovades ingen nederbörd.
Vi gick en sväng på morgonen och iso sökte bra men vi kom inte på några slag, går tillbaka mot vägen och ser att iso är nere i en kurva och svansen går för fullt, han försvinner och vi konstaterar att han är på slag, slaget drar iväg nästan 1km rakt fram till en bilväg dit vi åker för att möta iso, haren hade vänt i kanten och gått tillbaka i sina egna spår långt, det hade dessutom börjat regna underkylt så ytan frös till is så vittringen blev troligt istortsett noll.
Kopplar och upptäcker att iso haltar, kollar men ser inget och han markerar inget heller förutom att halta, ingen smärta vid hård beröring kring tassar och bogar....får simulant känsla....
Släpper igen och går in på nytt område, men inga slag någonstans. Bara avbryta dagen.

Varför han haltade och således var oförmögen att söka nåt släpp två vet i fan...låg och funderade på anledningar, gick ut och pissade han nu ikväll och han visar varken tecken på hälta eller trötthet...släpar en i koppel i jakten på piss att slicka i sig....
Sådan här dagar blir jag så trött så jag skulle kunna slänga ut han, även om han inte kunnat göra så mycket mer av dagen, där är han förlåten, det var inget jaktväder idag iom regnet och ett funnet slag efter trolig "friarhane". Men uppsynen han får när det tar emot gör mig galen..tyvärr räcker hans inställning inte hela vägen när det går tungt,det är synd då han har många andra bra kvalitéer tycker jag, han är ärligt, en bra drivare med bra tassar och skall, och söket är också bra sålänge motivationen räcker till..men när den tar slut, vilket den gör allt för fort ibland, ja då faller allt om man inte bär han fram till ett harspår, för då jagar han.
Vi får ta nya tag och hoppas på nån jaktdag till innan säsongen är slut! För han är ofta kul att jaga med ändå trots att han retar gallfebern på husse ibland.

Vi startar ej imorgon förövrigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar