Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


torsdag 4 juli 2013

Dötapp

Ja det kan man kalla det här på bloggen för tillfället, tiden räcker/orken räcker inte riktigt till. Är så pass mycket IT med lokalklubben samt annat arbete där och inte förglömma livet hemma som skall hinnas med!
Sen sist jag skrev så har vi vart på ytterligare en utställning i Sollefteå, men bra kritik men som ändå "bara" räckte till VG. Ted Karlsson bedömde och höll en ganska hård men rak linje så var inget att säga om, Iso "dras" ju med ett inte helt perfekt kors samt att hans benstomme inte är tillräckligt kraftig i domarnas ögon, vilket blir fallet då han är ganska reslig/utdragen. Synd inte fokus läggs på hans väldigt fina och starka tassar iställetför :-) Så är det iaf, vi får se hur vi gör, han ligger och balanserar mellan CK och VG, det har vi nu sett efter några utställningar, så om det är värt att prova nåt mer återstår att se. Blir han jaktchampion i höst så kan det vara värt å försöka nå de 2 kvarvarande CK:n så att han blir DCH.

I övrigt så ligger vi lite på latsidan och väntar nu på att det skall dra igång, inte långt kvar nu och vi är taggade, cyklar lite och tar promenader för att hålla igång kroppen, har strypt fodertillgången med så han håller fint hull och skall komma igång fort när det väl blir dags.
Bara hoppas vi klara oss från skador och liknande orosmoment.
Han utvecklades fint ifjol, framförallt har han släppt skallet ordentligt och jag är riktigt nöjd med det nu, samt att fortsätter visa att han kan göra riktigt, riktigt bra jaktdagar, ja vissa dagar är han näst intill omöjlig att överlista för haren, men han som alla andra har även sina sämre dagar till och från och det skall vi förhoppningsvis  minska ner på till denna säsong, att han blir jämnare och mer vägtränad, där han fått sparsamt med träning, han skulle behöva en riktig vägspringare att jobba med i början på hösten..
Vi kommer självklart hålla igång bloggen med jaktdagar i höst! Och i år skall även videokameran användas flitigt!
Ha nu en skön semester/sommar alla läsare!
Mvh Iso med familj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar