Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


måndag 18 februari 2013

Elitprov Hedesunda

Då har vi då gjort premiären på elitprov, och det blev väl ingen vidare succe för oss även om provet i övrigt var en succe både resultatmässigt och trevligt utanför skogen.

Iso:s dag 1: Vi åkte till en rutan längst bort från förläggningen och mötte våran vägvisare, vi gick ner i ett skogsavsnitt med väldigt fin harmark, efter 3 timmar i snön så kom vi åter upp på vägen och det enda vi hittat var älgspår och ett fällhorn iso hittade och sprang och bar på ett tag.
Efter lite rådslag på vägen fick vi höra om ett harspår nere på by så vi åkte ner. En jämnthundsvalp som var lös på skogen gjorde det lite oroligt att det skulle bli ett störningsmonent, men det blev aldrig någon fara.
Haren gick nog upp lite före innan iso kom rätt och han hamnade lite efter från start, haren for sen ut på vägen och tog den en bit innan en timmerbil kom och körde förbi och över löpan, iso lyckades dock efter några om och momen hitta avhoppet och det drog iväg en bit igen innan det blev krångel inne i ett slyområde, haren for sedan ut på en väg och sen in i skogen för att direkt komma ut på vägen där vi stog, iso hade då bra kontakt med haren kanske 2min före men givetvis blev det tappt på vägen och haren fick åter långt försprång, sen fick han aldrig nån ordning på någonting, hade hade problem att hålla löpan på ett bra sätt när haren gjort något trix, han ringade snävt och bra enl gps, men hade problem att känna spåren, vid ett tillfälle ringade han över löpan och det går inte en sådan här dag. Han höll ändå bra hastighet. Det rasade från träden hela dagen och blidade miljoners gropar i snön, om det ställde till nåt vet jag inte men det var inte hans bästa dag iaf.

Isos:s dag2: Vi kommer på slag ganska fort, iso far 800m ner mot byn men kommer tillbaka men slagen verkar röra sig mot byn, med rådslag med vägvisare så bestämmer vi för att hitta ny hare då asfalterad väg finns och kan bli ett potensialt orosmoment. Vi får traska ett tag och kommer iaf tillslut på slag, men slagen verkar lukta dåligt, dom håller inte ihop då haren bara gått i tätskog och på snöras samt under träden..han får problem att få någon helhet i slaget och också något utspår trots att han ringadedet som gick i den för dagen väldigt tunga snön. Det var synd han inte fick upp för då är jag tämligen övertygad att det skulle gått bra, när det blev kallare i luften än på backen, vilket det också visade sig göra för flera hundar osm fick upp på EM.

Så är det iaf, vi får ta nya tag till hösten och komma tränade och laddade då!
På söndag ställer vi ut i övik och hoppas på bättre resultat där!

Besök http://gavleborgsstovarklubb.hundpoolen.nu/Hedesunda-Provet för att se resultat och lite bilder på mig och iso samt övriga hundar!

Vi avslutar med att säga grattis till far och son strömberg och hagets kasper som vann provet med två kalas drev!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar