Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


onsdag 3 oktober 2012

Släpp 19

Idag åkte vi till viksjö med en arbetskamrat till mig, väldigt fina marker som var helt ojagade med småvilt, vi hade alltså ingen riktig aning om vart vi skulle gå.
Släppte runt halv 8, och ett påstick kom vid 9.20 på okänt drevdjur, det går i ca20 min med ett sjuhelsikes tryck 1,4km, och tar sen stopp.
Talar för räv, det som talar för hare är att han låg kvar på tappten, dock kanske lite ovanligt kort, ca 45min. Hur som, så kom han tillbaka och vi gick vidare, nästan framme vid bilen tar han upp troligt en räv till som går ca 1km och ner i troligt gryt då han stannade och vände tillbaka.
Där fick denna dagen ta slut och vi vände hemåt.
Det är inte rätta klippet i hunn skrället när det är Slaglöst, den rätta gnistan saknas, han känns inte osäker heller utan det är det här jävlar anamma som det känns som inte riktigt finns där, samtidigt så är det fullt ös vissa dagar.
Ur en stövare skall det slå blixtrar ur ögonen av lust och glädje att få jaga och få vara lös, hos iso saknas den glöden förtillfället, sålänge det inte luktar för då finns ingen morgondag, men tiden innan gör mig bekymrad.
Det är dax att vakna nu!

Bilden som pryder den nya bloggbilden med utsikten är från dagens jakt, en makalöst vacker morgon i oktober!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar