Välkommen

Här inne så berättar vi och delar med oss av vårat liv med Hamiltonstövaren SJCH NOJCH SUCH Topsygårdens Iso.
Vi delar med oss framförallt av våra jaktliga äventyr, men även av det vardagliga livet.
Du är välkommen att följa våra äventyr, och tveka inte att fråga om det är något du undrar över!


torsdag 29 april 2010

Tiden rusar!

Igår vaknade jag tidigt och bestämde mig för att åka till skogen på min lediga dag, det är fantastisk tid i skogen nu, snön tinar bort, bäckarna forsar och orrarna spelar för fulla halsar.
Jag tog med Iso i långlina och packade några mackor och en termos kaffe och gav mig iväg, påvägen upp såg jag på en liten inäga vid viltstängslet längs E4an en stor vit hare med små bruna tussar som hoppade på en snö fläck för att hålla liv i det sista lila kamofluage som finns kvar.
Väl framme gav vi oss iväg in mot marken, älgspår och skit efter dessa fanns längs stigen upp, Iso hittade 5 ägg fint nerbäddade längs stigkanten och fick förklarat för sig att dom får man inte äta, vi kom upp på en myr och orrarna spelade för fullt och solen var på väg upp.
Iso hittade harskit och smaskade i sig och började vifta på svansen som en helikopter..luktade väldigt gott..vi fortsatte en bit och stannade till många gånger för att lyssna och andas in lugnet och höra naturen vakna, det är gånger likt denna man vet varför livet är i skogen.


Det blir varken årsmöte med hamiltonföreningen eller utställning helgen 8-9maj, jag måste jobba hela veckan då casino cosmopol har en monter på Sveriges största fiskemässa som i år skall vara i Sundsvall, och jag måste jobba den helgen där ute..lite synd men det kommer fler tillfällen att närvara på möten och utställningar.
Inte långt kvar innan jakten kommer igång igen, tiden går fort! Maj, juni, juli..sen har vi Augusti och då går det verkligen att ta på! Den 13-15 Augusti tänker vi ha den första träffen med Ungdomsgruppen som vi nu jobbat med i snart 6 månader, hoppas verkligen på bra uppslutning och att vi får till ett givande läger och möte.
Tror det är viktigt att sammanföra ungdomarna i landet som älskar jakten med stövare och låta dom bygga sin egen framtid och vara med att utveckla.
Det är av yttersta vikt att hänga med i utvecklingen nu och säkra en stark tillväxt i stövarkretsar.
Fånga upp unga och visa dom vad naturen har att ge så inte vi i Sverige också kommer få se bilder likt denna i våra tidningar, även om det nog inte är långt kvar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar